Maastricht

2/6/2020

De internationaal bekende winkelstad Maastricht heeft een rijke geschiedenis en prachtige omgeving. Maastricht zit vol met boetiekjes, bekende modezaken en bourgondische restaurants. Er zijn veel gezellige pleinen met cafés, kroegen en gezellige bars.

Maastricht is uitgeroepen tot winkelstad van Nederland, en terecht! Talloze winkels, restaurants en antiek winkels waar u uw hart kunt ophalen. De winkels in Maastricht liggen allemaal in het culturele gedeelte van de stad en centraal daarbij ligt het beroemde Vrijthof. U vindt er warenhuizen, speciaal zaken en trendy boetiekjes. Elke donderdag is er in Maastricht koopavond tot 21:00 en elke zondag hebben sommige winkels koopzondag.

Door de stad heen liggen er verschillende winkelwijken. Denk aan luxe winkels, levendige winkelstraten, romantische steegjes en bourgondische restaurants en winkels.

Entre Deux | deze wijk ligt tussen twee pleinen in, vandaar de naam. Het gebouw heeft drieverdiepingen en past erg goed bij de architectuur van Maastricht.

Hoofdwinkelstraat | Wanneer het koopavond is, donderdagavond, gebeurt dat vooral in de Grotestraat, Kleine straat en de Maastrichter Brugstraat. Ze liggen allemaal in hartje centrum en alle winkels hebben een authentiek karakter.

Mosae Forum | Allen al het gebouw is een bezienswaardigheid in Maastricht. Tientallen shops herbergen zich in dit gebouw met modieuze kleding, sportkleding, supermarkten en restaurants. Gewelfde kelders trendy winkels zijn typerend voor Mosae Forum.

Plein 1992 | In de wijk Céramique vindt u plein 1992. Beroemde gastronomie, woonaccessoires haute couture en beeld en geluid worden hier in trendy winkels verkocht.

Rechtstraat | Deze straat heeft een groot winkelaanbod en het winkelpubliek komt hier groot aan hun trekken tijdens koopavond Maastricht. Het hemelse geschenkenhuis is een van de winkels in de Rechtstraat. Een winkel met oosterse en westerse invloeden die terug komen in het aanbod.

Stokstraat kwartier | In deze wijk vind je alles op het gebied van juwelen, sieraden, haute couturehorloges en prenten. Ook prachtige tassenwinkels en accessoire winkels sieren deze straat.