Heuvelland

17/4/2021

Waan je in het buitenland: glooiende groene hellingen, uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes afgewisseld met karakteristieke dorpjes, stromende beken waarin forellen zwemmen, indrukwekkende steilranden en schitterende vergezichten.

Nergens anders in Nederland een gevarieerder mozaïk van landschapselementen te vinden. Bovendien heeft iedere regio zijn bijzondere karakteristieke eigenschappen waardoor je binnen een straal van 30 kilometer steeds weer opnieuw wordt verrast. Ieder seizoen weer opnieuw. Fietsen, wandelen en tussendoor even uitrusten; het kan allemaal in het gezellige - en unieke - Limburgse Heuvelland.

In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Geniet van de prachtige panorama's, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op één van de vele terrasjes. Wilt u liever wandelend of fietsend het gebied verkennen? Dan biedt het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes uitkomst.